Thursday, November 12, 2009

Kualiti + Diri Sendiri + Orang Lain

Yosh!!! I'm Back...

Hello, Good Morning,Good Night,Good Afternoon..and Whatever Good U want..i'll wish it for U.

Jumpa lagi dalam Post Baru! Nie sebab aku xbolehhhhhh nak tido malam nie...So, buat post kejap.. :)

Hari ini, rasa seakan..Badan Penat+ Otak letih + Jiwa (Runsing+Gembira+macam2..) =aku sendiri tak tahu mengapa! Still wondering...what is the possible factor for this...

Just nak kongsi apa yg aku fikirkan sekarang...antaranya....

1) Sendiri
2) Kualiti
3) Orang Lain

Bila aku tengah nak fikir meningkatkan diri..aku kadang tertanya...bagaimana?? satu-satu cara yang aku terlintas adalah "STUDY BALIK!!" What!!! Susah nak buat nih...Jadi, aku cari lagi alternatif...fikirkan lagi...lagi jauh....jauh lagi...masih tak dapat...

Selalu org lain bercakap tentang kredibiliti..aku tanya...aku sendiri tertanya...apa itu Kredibiliti?? Entah..aku tak tahu...Apa kualiti org yang ada kredibiliti?? apa faktor yang menyebabkan diri org lain amat dipandang berkredibiliti?? aku betul2 tak tahu..betul2 tak faham....Adakah anda berkredibiliti??

Tapi, aku terus berfikir dan berkerja..terus berkerja dan berfikir...masih tidak dapat mencari apa-apa yang amat aku mahukan.....Tapi, aku telah membuat andaian sendiri ke atas tanggapan org ini...aku telah beranggapan orang yang berkredibiliti adalah orang yang amat faham akan tugasnya,tujuannya,menjaga percakapanya,memberi apa yang sebenarnya...tapi yang penting menonjolkan dirinya....Woww!! aku sendiri telah memberikan kredit yang amat banyak dengan orang yang "BERKREDIBILITI" ini..walaupun bila aku sedari sendiri...aku masih tak tahu dan tak tahu.....

Tapi, aku yakin...amat yakin...Masa akan memberi tahu aku siapa itu,apa itu,bagaimana dan menjawab apa saja persoalan yang aku perlukan ini.

terus terang aku katakan...anggapan sebenar aku terhadap org yang "Berkredibiliti" ini adalah "Kualiti" yang ada pada dirinya sendiri...aku berharap apa yang aku fikirkan ini adalah sangat benar dan betul..Bukan dengan hanya menonjol...tapi kualiti dirinya telah menambahkan anak tangga kejayaannya untuk berdiri lebih tinggi dan dipandang tinggi oleh orang lain...aku amat percaya akan ini!

well, aku rasa cukuplah dengan apa yang amat kau "risau"kan ini...Namun, adakah aku mempunyai kualiti untuk menjadi lebih tinggi dari orang lain?? aku rasa masih jauh..masih gelap dan masih perlukan banyak pedoman sekeliling untuk aku lebih berjaya!

Kita Merancang,Tuhan Menentukan....
Sekian ya...jumpa Lagi!!

Wednesday, October 14, 2009

REUNION !! (SM TekNIk, Sibu)

YEeEeEEZaaaa !!! (mcm pernah dengar kan..Hehehe)

Baru2 ini aku dah "termasuk" dalam satu lagi kumpulan sosial yang agak2 makin glemer(pendapat sajer). FB = Facebook. Wow! quite impress jugak dibuat nyer. Aku hari-hari dah follow aku yer profile. Oppsss...bukan nak promote fb yer..

Cuma yang agak-agak meng"happy"kan adalah semangat rakan yang berkobar nak buat REUNION SM TEKNIK SIBU 1999 & 2000. So, Sudah berlalunya hampir 10 tahun zaman persekolahan SPM. Jadi sekarang nak REUNION dah.Perkara yang 3 Perempuan "Classmate Aku" yang tak pernah nak lupa. Sambutan pada masa sekarang kira-kira boleh tahan jugak. Mungkin semangat yang terkobar-kobar tu. Harap-harap bukan taik Ayam JEr.

Banyak Jugak Kenangan Pahit, Manis, Lucu, Seram dan Menakutkan. Isi-isi kenangan yang menjadi sebahagian dari kehidupan. Jadi itulah orang kata KEHIDUPAN. "No Pain, No Gain"

Aku pada pendapat peribadi, mmg benar2 mengharapkan REUNION ini akan Berlaku. Insya-allah.

REUNION! Hope to Meet All of U Guys!

Hai !!

Salam dan Salam Sejahtera..

Alamak!! Baru tersedar yang aku sudah lama tidak ber"blog".
Rasa2 macam takder isi pun nak di blogkan.Entah tergerak pulak nak menulis hari ini.
Baru saja balik dari Bandar Kecil MARUDi. Nak Settlekan Masalah yang tak pernah nak selesai. Huh! Kepala memang tak tahu dah apa cara nak buat...

Cuma teruz je berdoa dan tak pernah putus asa. Insya-allah satu hari Allah Akan tolong. Yer tak?

Jadi, Sekian. Jumpa Pada Post Yang Akan Datang.

Sunday, June 14, 2009

Niche Widget ????

Rasanya macam tak pernah mendengar nama nih. Mula2 tu tertanya jugak. Produk apa? dari Mana? Buat apa?. Mmg tak pernah Tahu pun benda ni(Masih baru katakan :) ) . Tapi setelah dilihat...diselidik...rupa2 nya juga produk internet dengan menjual buku e-book tentang banyak perkara(Adsense,ClickBank dan banyak sangat).Laman web ini juga mengunakan strategi hanya menyangkan banner mereka dan kita akan dapat "cash" ke atas setiap mereka yang men"click"banner atau gambar2 yang kita tayangkan(Setelah Mendaftar) dan membeli ebook-ebook yang mereka jual melalui referal yang kita tayangkan.

Perkataan mudah mereka --> A Simple Cash Creation System
Sangat Mudah. Ingin Menjadi ahli ????? Mereka menyediakan 3 peringkat pendaftaran. Platinium,Gold dan FREE.

Mereka yang agak2 nya ingin mengetahui dan mendapat "cash". Mendaftar di Niche Widget. Click Banner di bawah :



Selamat Mencuba !!!

Saturday, June 13, 2009

Dapat Duit PERCUMA!!! hanya dengan Buat Selidik

Pada mulanya sungguh tak percaya dengan banyak kenyataan-kenyataan penguna internet bahawa ada website yg memberikan wang percuma. Hanya dengan membuat beberapa komen mudah sudah dapat duit daripadanya. Masih sangsikan.Pada mulanya, mmg agak meragukan tapi ini adalah BENAR. syarikat ini membelanjakan sebahagian besar wang untuk menarik perhatian penguna internet melawati laman web-laman web yang mereka tetapkan. Teknik "win-win situation" ini amat menarik perhatiaan. Duit-duit upah ini kita boleh kita perolehi dengan hanya membuka akaun paypal kita sendiri. Masih ragu dan kurang percaya??????

Click Bannner dibawah untuk ke website tersebut.




Selamat Mencuba !!!!
:>

Thursday, June 11, 2009

First Step to Make 1000 Ahead

Wow.........this is only that i can do to think that i have start my own blog. Congratulation for
my own....thank you....not much to say...just this feeling of horrible and enjoys to start t
his kind of thing......what next to come.......i just wonder.....Trying to get close to this type of world....feel very strange now...but ithink that all for now....wish me luck...
So, This is My First Step..... Zam Zam Ala Kazammmmm......Let's Go Get It !!!




foto : One of the Clamshell i saw in Miri Seafood Restorent