Tuesday, December 21, 2010

ANDA BAYI TAHUN 80'AN JIKA . . .

Anda bayi tahun 80'an. Kalau Ya...Sebutkan satu kartun bola sepak yang amat-amat disukai ketika umur anda lebih kurang 8tahun atau 9tahun. 2 petunjuk untuk mengenang kembali kartun mungkin kesukaan anda.

i/ kartun jepun dan
ii/ watak utama Kakero

Jawab kt ruangan Komen. Ok
Ok...anda buatlah checklist kt bawah.
Check It Out!!!!

Gaban! | gambar : Google
ANDA Bayi Lahir Tahun 80' Jika

1. ANDA membesar dengan menonton voltron,Ninja Turtles,Chipmunks,Transformers dan Voltron (Harimau). Jangan Lupa GABAN!!!


2. ANDA memberus gigi time waktu rehat.Kumpul ramai2 kt tepi longkang sambil pegang cawan.


3. ANDA didenda oleh guru dengan pembaris kuning kt tapak tangan..


4. ANDA makan semangkuk Mee goreng = 20sen sahaja...murah bukan


5. ANDA kt sekolah menengah suka pakai kasut Pallaz Jazz dan Bata BM Turbo.


6. ANDA suka beli DING DANG ngn TORA perkataan terkenalnya ---> TORA dtg lagi~~~


7. ANDA ketika umur kanak2 tak tahu akan CD,Email,Internet...apa benda tu ???


8. ANDA Time2 rehat kt sekolah men kejar duduk...gheee..sonoknyerr...Satu lagi men lastik2 guna kertas yang digulung2 kecik.

9. ANDA makan ais-krim dalam plastik.Harga 10sen. Slurppp...Slurppp...

dan yang terpenting Sekali ialah......

10. ANDA tersenyum biler Baca Entry nie..

Teringat zaman2 dulu? Eh, Jangan Lupa untuk menjawab soalan di atas
Sehingga Jumpa lagi!!!!

p/s :: rindu pulak nak jumper kawan2 sekolah rendah....huhuhuhu

Soalan : Ada perkara lain yang boleh dikaitankan dengan anak tahun 80'an? Tinggalkan kenangan anda dalam ruangan komen

16 comments:

  1. woohaaa..aq memang teringat....Tora Datang Lagi ....dengan permainan baru....Pensel Berbelang.

    ReplyDelete
  2. Kau mmg Lahir tahun 80'an...tak nak jawab kew soalan kt atas? huhuhhu

    ReplyDelete
  3. trgt plak kengn thn 80 an tu hehe..

    ingt tk oshin?, bola tmpr prmpuan jpn smash berputar?..heheh..dn mcgyver?

    ReplyDelete
  4. Ingat2....bola tampar wanita jeun tu...samasop berpusing!!!!!!

    ReplyDelete
  5. erkkk..jawapan dia kid kickers ke? betoi tak? huhuhu

    ReplyDelete
  6. rindunye pembaris kuning cikgu tuh....ade lg kah pembaris kuning gitu skrg??

    ReplyDelete
  7. @ NurAz : Jawapan, Selepas iklan~~~huhhhuh..kiter bagi kawan2 lain jawab sekali^^. sabar~~~ok

    ReplyDelete
  8. @kekunang : Ader lagi kot, tapi tak digukan secara meluas dipasaran..huhuhh

    ReplyDelete
  9. alololo....sme la....rndu gle....cte skrg x setanding dlu ork....hehehehe

    ReplyDelete
  10. @mat dan mina : tul2, dulu2 citer menarik tertarek sungguh biler melihat...

    ReplyDelete
  11. oklah, jawapan untuk soalan tadi....ialah....
    TAHNIAAH @NurAz...jawapan anda betul!!!!

    KIckers!!!!

    ReplyDelete
  12. ceh...aq x sedar pulop ade soalan...aigooo....

    melepas aq...hehhehe

    ReplyDelete
  13. gheeee....gheeee...gheee.....len kali ade soalan aku bold kan...hahahahah

    ReplyDelete
  14. Cite bola tampar tu namenye "Moero Attack"... Gile best Samesop... klu cite omputih plak... ade Incredible Hulk... 'tgk mate...tgk mate'.. Bionic Woman.. dienye Intri pecahkn bola pingpong... kui3... byk le lagi... zaman tu Best sesangat...

    ReplyDelete
  15. @East_Arm : a'a, tahun tu mmg best, mcm2 citer yang memang melampaui batas fikiran manusia

    ReplyDelete
  16. memang teringat sangat masa zaman sekolah dulu..yang terasa sangat:

    part1. ANDA membesar dengan menonton voltron,Ninja Turtles,Chipmunks,Transformers dan Voltron (Harimau). Jangan Lupa GABAN!!! gheeee..ghee..gheee

    2. ANDA memberus gigi time waktu rehat.Kumpul ramai2 kt tepi longkang sambil pegang cawan.

    jangan lupa main gores dan dapat hadiah....hahaha

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen anda.