Monday, December 27, 2010

Malaysia vs Indonesia vs Ultraman ???

Salam and hI !!!

Sebelum tu sape dah takder suara??? Angkat Tangan..Capat~~~~
huhuhuhhu....

Sebab ape aku tanyer??? sebab Nielah~~~~

GOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


apamacam seronok tak, tengok malaysia lawan indonesia semalam? tambah lagi seronok tengok pasukan kebangsaan menang. walaupun insiden laser ultraman yang entah datang dari mana mencacatkan sedikit keadaan, tapi who cares yang penting kita menang!!!

MENANG!!!




Perlawanan ke-2 akan berlangsung di Indonesia pada 29 December kelak. Harapnya Pasukan Malaysia dapat mempertahankan aggregate tersebut untuk menjulang piala AFF Suzuki!!

Hip Hip Hooray!!!!!!

Apa yang aku lihat dan nak sebut pasal persembahan Malaysia Semalam ;

Penjaga Gol - Tenang dan Bersedia seperti biasa.

Pertahanan - Amat tenang dan penuh disiplin. Sangat BERDISIPLIN. Walaupun beberapa kali player indonesia menyerang dapat mereka patahkan dengan muka slumber. Posisi tidak pernah ditinggalkan. Walaupun ada beberapa kali melakukan kesilapan namun Back4 malaysia dapat membetulkan keadaan dengan segera.

Tengah - 2 pemain tengah banyak membantu Back4 dalam mematahkan rantaian serangan indonesia dan mematikan gerakan mereka. 2 pemain sayap menjadi sumber serangan Malaysia.

Serangan - Rajin dalam mengejar dan mencari ruang untuk bola mereka. Tidak hanya menunggu namun membantu dalam mendapatkan bola.

Couch Malaysia - Mengatakan beliau amat bertuah kerana mempunyai pemain muda yang berbakat. Namun, kebanyakkan pemilihan taktikal beliau telah banyak membantu menyerlahkan persembahan malaysia. Tahniaah!!

Penyokong Malaysia - Walaupun beberapa kali Malaysia menghampakan korang, tapi korang tak pernah jemu membantu dalam menjadi orang ke-12 dalam padang. Tepuk tangan kat korang sendiri.
.
..
...
ULTRAMAN - apetah korang pergi laser kepala gol keeper indonesia tu....kekekek.....Korang p lah LASER raksasa-raksasa kt jepun tu. Banyak lagi untuk dihapuskan...gheeee....gheee....korang nyer pengadil marah tau korang men laser2 nie.... :)

Hiyaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kita sama-sama doakan kejayaan malaysia di Indonesia kelak!!! Amin~~
Majulah Sukan Untuk Kiterang sama-sama Bergembira!!!!


p/s :: lame dah tak men bola, teringin pulak kaki nak hayun bola~~~

2 comments:

Terima kasih atas komen anda.