Friday, January 7, 2011

Rekayasa : Email dan Tomato anda!!!


Si Tomato \(^^)/

Salam dan Hi wat U all.....

HUhuhuhuh...pe kabar??? Harap Baik segala...

En3 nie cuma nak share sikit jew ngn korang tentang kisah Tomato~~~(cerita aku dapat dari email dan telah aku manipulasikan mengikut kesesuaian semasa...). Citer aku dapat dari email kawan aku yang sangat baik hati.^^

Gheeeee...gheeeee.....

KISAH TOMATO

: : : : :
Hatta, Pada satu hari En.Tom meminta kerja dengan syarikat Microhard Aku Punyer Sdn Bhd.
sebagai Tukang Cuci Opis dan telah dipelawa untuk sesi temuduga.

En. Bill Pagar :En tom, kita dah tengok kelayakan en. tapi mampukan en. melakukan kerja nie??
En. Tom : Boleh Tuan, saya memang terlatih...

En Bill Pagar : Owhh, Anda yakin dengan Jawapan Anda? MEh, kita test kecekapan tuan dengan mengemop lantai opis saya....

Zazzzzzzzzzzzzzzzssssssssssss.....
Sepantas kilat licin bersih....dan En.Bill Pagar Puas Hati

En.Bill Pagar : Ok!! anda layak dan dipilih untu kerja....tolong berikan e-mail anda dan isikan detail anda nanti ok.
En.Tom : Tapi encik saya takder komputer apatahlagi email...
En.Bill Pagar : huh????!!! Takder email bermaksud tuan tak wujud, kalau tuan tak wujud maksudnya tuan tak boleh mendapatkan kerja ini maaf.....

Hampa Kecewa tapi~~~~

Ahhh, En.Tom, keluar dari situ dengan hampa dan hati berkecai, aku ade rm10 je niee, apa aku leh buat....adoiiiiyaiii....dan En.tom setelah itu mengambil langkah drastik dengan membeli TOMATO dan.....menjual tomato dari rumah ke rumah....dan fuyooo...dapatlah sikit untung...Gembira dengan untung yang tak seberapa itu....En.Tom terus melakukan kerja nya tadi...Daari Hari ke Hari, Bulan ke Bulan, Tahun ke Tahun....Akhirnya...Daripada berubah dari penjual tomato dengan berjalan, bertukar kepada berbasikal,kepada motosikal pulak...ehhh..ada lori dahhh...uikkkkzzzzz...ada Gudang Tomato!!!!

Pokcik Tom Kayo!!!!!!(Fuhhhh....akhirnya....)

Satu Hari,En.Tom Ingin membeli Insurance untuk dirinya, perusahaannya dan .........orang dirumah...(anak dan isteri daaaa...)

Encik Tom : Ehem2...encik Nak beli Insurance yang boleh lindungi ape-ape je...
En.Brook : Fuh, En.Tom Jutawan,Hartawan,One Two Three....Boleh2....Nanti En.Tom, saya hantarkan email kat en. untuk isi borang ok...
En.Tom : Email??? saya takder email...
En.Brook : Eh, takder email??? tp cmner en. tom boleh bina empire En. tanpa mengetahui apa2 teknologi Terkini??? Tahu tak encik Tom apa encik akan jadi kalau encik punyai Email??
En.Tom : Tahu!!!!!! Jadi Budak Pencuci di Syarikat Microhard Aku Punya sdn Bhd!!

Huhuhuhuhhuhuhuhu....

Moral Of The Tomato Story :
1. kita boleh, asalkan kita mahu....fikirkan....
2. internet boleh tolong kita dapatkan segalanya, tapi segalanya bukan hanya internet..
3. Korang KOrek hidung dan Cuba cungkil apa-apa yang boleh dipelajari...gheeee gheee....


p/s : tomato sedap owwhhhhh...Jom Makan Tomato Tomyam....Slurppppppp

*Rekayasa = Rekaan

6 comments:

  1. hehehe..kalau camtu nak jual tomato jugaklah...

    ReplyDelete
  2. huhuhuhhhuh....silakan silakan

    ReplyDelete
  3. bgs...bgs..tomato untuk kesihatan

    ReplyDelete
  4. suka tomato kering . ekeke . baek punya cita . hihik :D

    ReplyDelete
  5. @Tomatokering : kekekekekeke....Tomato untuk kesihatan...Yeeeehaaa!!!!

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen anda.