Saturday, April 9, 2011

KEMBALI BERPALING, ADA APA DENGAN NAMA?

Salam dan Hi buat korang-korang....

Ke Mana? hilang? Lesap? Kebabooommmm Opocot Mak Kaw Meletop !!!???

Magik - Magik

Maaf kerana dah lama banget menghilangkan diri dalam arena jaya blog ni. Lalalalalalalala~~~~
Sebab mungkin kerana keadaan masa dan ketidakupayaan diri...huhuhuhu...macam bunyi OKU pulok~~~Macam magic hilang sana sini lah bunyi nya.... anyway...Nice to meet u all again....ngee ngee ngeee.... terimalah patik pacal hina ini....Peace!

Ana punya Entry. . . . . tadaaa ----->

Ada Apa dengan Nama

Huh???? Ada apa dengan Nama??? Ada Apa?? wow!! intan, emas, Permata, uwang kew???huhuhu....Tapi rasa-rasa nya tak perlu diperjelaskan Panjang pun, rasa nya banyak yang dah tahu tentang kepentingan nama kan....

Mari berpepatah sikit...

"Harimau Mati Meninggalkan Belang"
"Manusia Mati Meninggalkan NAMA"

"Nama Saya Rain"<-----(iklan syampu)~~~ wahahahaha

Harimau | Gambar : Google

Yoshhh, NAMA melambangkan identiti seseorang, Nama adalah identiti yang paling penting...Tambahan. Nama juga melambangkan identiti sesuatu bangsa....errrrr...betul ker???diambil contohnya nama orang Rusia dibandingkan dengan Malaysia......Apa Macam berbezakan. Tambahan pula, nama untuk seseorang yang memegangnya(diri empunya kepada nama) adalah unik kepada masing-masing. Kebetulan Atau Suratan???

fikirkan....fikirkan...fikirkan....

Tapi, entry kali ini bukanlah untuk mengulas, mengolah apakah kaitan NAMA dengan sifat, kaitan nama dengan apa saja pembolehubah-pembolehubah mahupun pemalar...kekekeke...sama sekali tidak mencari kaitannya dengan Syampoo???? huhh!!!! kekekekek...

Al-Kisahnya begini, sambil melayari internet yang serba luas, ternampak pulak satu laman yang memberi maksud NAMA yang di Melayukan. Maksudnya, Nama nama Islam lah yer...So, dengan kata lain nak kongsi-kongsilah...

Untuk Islam adalah kewajiban untuk memberi nama yang baik, indah dan memberi pengertian yang bagus. Hey...WAJIB tu . . .

apa pun JOM Layan, Layar sambil belajar....

Mari-Mari Klik ke Sini --- > http://names.crazyartzone.com/


. . . Jumpa Lagi . . .

p/s : Pernah terdengar Ceramah Ustaz, cerita beliau, ada yang menukar nama kerana nama yang diberi adalah membawa maksud yang amat memalukan. Contohnya??? Korang berilah nama yang pelik-pelik...cuba...geli tak mendengar nya??? apatah lagi kalau maksud pun lain....
Kesian....fuhhhh~~~~






4 comments:

  1. Adesss..
    Rindu banget sama kamu..
    Mana menghilang ni?
    Lpas ni rajin-rajin update ok?

    ReplyDelete
  2. Cik Fyza : hahahah....Hilang dalam ramai kerana tugasan yang memanjang...hahahah...ok, bakal meng-update apa saja yang best..Thank Ya...

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen anda.