Friday, January 21, 2011

MIMPI Oh MiMPI

Salam dan Hi buat korang sekalian...
. . .

Pernah bermimpi???? hahaha...apa jenis kategori pulak mimpi korang???? huhuhu...Saja aku buat entry berkenaan mimpi hari ini. Mana tidak nya...bangun-bangun dah aku rasa otak aku seperti penat berfikir. Hampessss....Kapasiti pengunaan RAM otak aku hampir penuh untuk berkerja hari ni. Nasib Baik setengah hari sebab nak pergi hari berkeluarga. Opsssss.....hari Keluarga....

MIMPI(kredit google image)
Pak Mim : Posisi cmnie boleh buat kita Mimpi Dapat Duit Lebih... :P

Mimpi yang nak disampaikan bukanlah berapa nak indah, Bukan Juga mimpi aku kono kojo dek hantu pocong, bukan juga kategori mimpi yang ....."kesedapannya hingga menjilat jari"....ngeeeee ngeeee ngeeeeee.

Hey...hey...ini bukan mimpi di siang hari ok! ini Mimpi di malam hari~~~kalau nak cerita pasal mimpi siang hari...aku selalu mimpi yang aku datang pejabat dalam keadaan tersenyum dan segala kerja yang ada dah pun siap....Siap boleh letak kaki kat atas meja sambil-sambil menutup mata memikirkan keindahan~~~~tetttt!!!!!! Mengarut??? Mimpi memanglah mengarut....Ohhhaaaaaa......Bukan Berangan ke tadi tu???

Anjing

Berbalik dalam mimpi aku semalam, eh, sebelum tu...aku juga antara manusia yang suka tentang mimpi...tapi tidak keterlaluan ehhh....cuma suka-suka nak tahu je...Betul ker tidak mimpi mimpi tu...

Bermimpi berkenaan dengan anjing yang agak-agaklah besarnya, berwarna hitam, garang dan arrgghhhhhh!!! suka sangat nak menyalak-yalak kat aku. Lepas tu, aku pergilah simbah air kt anjing gonggong tersebut.
akhirnya beredar dengan ...alamak bawak geng anjing yang banyak...adessssss.....kemudian tutup pintu dengan keadaan pintu yang hanya setengah daripadanya ada.....merapu lagi....tensen-tensen dengan keadaan pintu yang tak cukup sempurna itu...aku bukak balik, tiba-tiba tengok pulak sang kucing...Meowwww

adoiiiiiyaiii...mentang-mentang aku nak pergi Kuching....boleh pulak yer~~~akhirnya mata terbukak dan terjaga.....namun masih memikirkan anjing gonggong tadi...huhuhu

Mencari Tafsirannya

Fuh, dengan tidak semena-mena, terus membuka Berukband(slow nak mampus), nie dan Search...Nak tau apa tafsiran mengenai anjing???
. . .
Anjing Gonggong/Menyalak (Melihat/Mendengar) - Kawan anda mengajak melakukan kejahatan!!! errrkkkkk!!!!

Anjing Mengoyang Ekor - Urusan penting dapat diselesaikan.

Merawat Anjing - Rezeki pada tahap terbaik!!

Sumber : PRIMBON
. . .
Yaaa....saya yakin jawapan saya yang atas. Sebab tak nampak pun ekor anjing goyang dan tak rawat pun mana-mana anjing. Simbah Air halau adalah.

Tafsiran Mimpi, Ada kawan baik nak ajak kejahatan??? wahahahahahah...mulai sekarang aku nak listkan kawan-kawan aku yang baik...Hahahahahah...Tengok sapa-sapa yang Jahat....

Apa-apa pun hanya satu mimpikan???

Jangan Biarkan Hidup Anda Diselubungi MIMPI~~~~

P/s : ehhhh....apa Pulak Maksud KUCING Tadi??? !!!!! huhuhuhuhuhu

Thursday, January 20, 2011

Sibuk Memendek!!

salam dan Hi wat u all...

Fuh harap sihat-sihat lah selalu walaupun penat berblogwalking,berBlog-Jongging,Berblog-running,berblog-pengsan(fuhh, kalau ader aku nak respect sebab berblog sampai pengsan!!!!)
Ngeeee....ngeeee...ngeeee...

Dalam 2,3 hari nie, dengan keadaan hujan memanjang disekitar nie ditambah dengan keadaan keliling yang amat sejuk dan didarab pulak dengan kesibukan yang memendek telah serba sedikit membantutkan program dan kelancarkan siri blog aku nie. Macam sibuklah sangatkan...hehehehe...

Ditambah pulak garam lauk aku dengan keadaan beruk-band...Please Ok!, jangan kata broad-band...maksud broadband tu sesuatu yang meluas. Tapi aku punyer berukband, die ala-ala beruk yang berdisko mencari kutu, tak meluas maner pun. Mungkin aku nyer kapasiti 5GB dah terlebih guna. Ahhhhh!!! alasan semata-mata tu. Dulu dan sekarang pun sama...Beruk Sungguh~~~~Macam siput lambat~~~Adoiyaiiiii!!!!! Opsss, Bukan!!!! Lambat Macam Beruk-Band!!!!


Siput : Yes!!!!! Lepas nie xderlah pribahasa lambat macam Siput!!! Aku dah Laju..weeeeee~~

. . .

Apa pun, hujung minggu nak pergi ke kuching dengan hati yang sangat gembira. Nak sambut hari Keluarga Opis!!!! Huhuhuhu...harapkan sajian aktiviti-aktiviti mendatang akan memberikan Wow!!! kt manusia sekalian opis...huhuhuhuhu...

Happy Blogging and Happy Blogwalking!!!! Jangan Blog-Pengsan"ing" huhuhuhu

Adiosssssss!!!!

p/s : kena tag tapi tak sempat nak wat....i'm sorryyyyyyy~~~~

Monday, January 17, 2011

Motosikal Member Rosak !!!

Salam dah Hi wat Korang sekalian~~~

Pernah tak hadapi masalah kerosakkan? errr.....mksd aku masalah kerosakkan kt penghawa dingin korang ker,kat paip air rumah korang ker,rosak komputer ker, atau macam-macam ker lagi. Opsss....Jangan Rosak Lain sudah yer. Tapi rasanya masalah yang sering kita semua hadapi adalah masalah rosak kereta mahupun motosikal.

Ya atau Tidak?? Tidak atau ya??? kalau tak ada, ishhhh...tipu ahhhh tu~~huhhuhuhuhuh

Motosikal Member Rosak

Macam mana pulak kalau korang pinjam motosikal member2 pastu rosak???? adoiiiyaiiiii...parah tu!!!!! terpaksalah kita g baiki, yer tak?. Dahlah buget takder nie...macam mana nie.... Tapi, aku sendiri ada satu pengalaman yang sangat sengal berhubung perkara kerosakkan motosikal member nie.Apa!! Korang tuduh aku??? Bukan aku rosakkan, member yang buat, aku pelakon tambahan jew...kalau nak tahu?? Jom aku pergi story mory sket~~~~

Pin Pin Pon Pon Pin Pon Pin Pon!!!!!

Farid : ahhhhh!!!! Tu dia, Mai dowh dak nie...p mana hang?? dating ka??
Yus : Sory2, aku p jumpa awek jap tadi~~~ingat nak kejap, jadi lama...al-maklumlah,
Rindu~~~
Farid : Yerlah tu~~~meh Kunci aku, nok p kangaq jap...
Keown : Oittt, Farid, Nak p mana? nak pesan skit, beli aku roti gardenia k..
Farid : Ok, mai duit. Tak kan nok p beli guna air lioq kot~~~
Keown :Yerlah, yerlah~~~kemut~~~

dengan sepantas kilat Farid kick starter....prennggg ...Prengggg... Prenggggg.....tak dapat hingga beberapa kali dan akhirnya mengalah~~~

Farid : wei yus, mai jap...pesal takleh nak start ni..hang p willie ka?? hang p race ka???
Yus : Rosak ker? aku rasa, aku bawah cermat je....mungkin spark plug rosak kot???
Farid : Hissshhh, marah Amar karang....meh-meh tengok spark tu~~~

Terus membuka spark plug dan membersihkannya, tapi masih gagal !!!!

Keown : adoii, mungkin kaburator rosak kot, bukak-bukak ambil tools, Minyak tak sampai nie..Yus, hang p ambik tool kt Saleh jap, pinjam
Yus : Dengan Segera Bertindak!!!

Dengan tidak semena-mena Saleh pun terlibat sama dan membawa Aku serta Amer ketempat kejadiaan atas ajakan Yus. Shhhhhh, aku tolong jugak, tapi tolong Tengok jerr...ngeee ngeee ngeee....

Prenggg...pregggg...prenggg... (layu~~).
Masih tidak boleh nak memulihkan keadaan...adoiiiiiiii!!!!!!!

.
.
.
Kita iklan Sebentar...ngeee..ngeee..ngeeee
.

.
(tak payah klik, saje buat gambar tu)huhuhu
.
.

iklan Tamat
.
.
.

Saleh : Wei, masih tak dapat??? Hangpa p tengok bateri tu, p bukak, manalah tau kong kot?
Keown : Ok, Ok....meh aku p check..
Farid : wei, Elektrikal problem Kot~~~
aku : Tere ehh korang pasal Moto nie~~~fuyoooooo tahu semua tuuuu
Amer : Hish, Motosikal jenis nie banyak problem!! awatlah Amar p beli moto nie hah???
Yus : Wei, diam arrr....tengah rosak nie, jangan arrr komplen...tengok-tengoklah apa yang patut~~~

selepas beberapa ketika, dengan keadaan motosikal yang hampir di bogel dan tak terurus,
Amar pemilik motorsikal tersebut datang.

Jeng...Jeng...Jeng...

Amar : wei!!! apa hangpa buat kat motosikal aku nie wei????!!! Boghel!!!
Farid : Nie ha...moto hang takleh nak start....penat nie cari, p hantaq bengkel arrrr
Yus : Itulah pasal, dari tadi dah nie....
Amar : Ehhh, yer ker, hangpa jangan macam-macam. PTPTN takdok g nie....Mana nak cekau duit.....Meh aku p check!
Aku : Dari tadi dah nie check~~~~tengok hang pulak...ada berkat tak....

Check Check Rock Rock......
.
Dengan tak semena-mena
.
Amar berpusing dan berkata...


Amar : Hangpa nak aku bagi penampaq sekor-sekor nak???? dekat dah nak rosak nie!!
Amer : Pesal Nie amar???
Yus : Yerlah yerlah, apa-apa jadi aku p ganti
Aku : Huh??
Keown : relex~~~relex (tak jadi nak makan gardenia)
Farid : errrrr........

Amar : Yang Korang P bhogel moto aku tu apehal!!!! Bengap!! Yang Buat moto aku rosak tu hangpa laaa....moto aku tak rosak Mangkuk!!!! Sebab moto aku tak dapat start
sebabbbbbbbbbb takdak Minyak!!!!!

adehhh...sekali daaaaa....
wakakakakakakakakakaka!!!!!

- - - - - - - - - - - -
Lokasi Kejadian : UiTM Arau, Perlis,Kolej Nyatoh
Masa Kejadian : 4 hingga 5 pm
Pemilik Moto : Amar
Perosak Moto : Aku,Amer,Saleh,Farid,Keown dan Yus
Mangsa : Motosikal
Hukuman : Kena gelak kat member-member lain
MoralofTheStory : jangan Memandai dan Jangan jadi sengal
BahasaPengantar : Loghat orang utara noooo~~(Maaf kalau ada silap dan salah \(^^)/)
- - - - - - - - - - - -

Jumpa Lagi!!! Taaddaaaa~~~~~

p/s : Rindu pulak ngn kekawan lama...huhuhuhuhu

Sunday, January 16, 2011

WONDERPETZ : dalam kesusahan

Salam dan Hi wat u all!!!
. . .

Hahaha, hari nie aku nak buat entri sikit tentang Wonderpetz. Korang mesti taw kan wonderpetz nie....Cerita kartun yang mengisahkan 3ekor binatang(Hamster,Itik dan kura-kura) menjadi hero dan sentiasa menolong binatang dalam kesusahan. Pernah tengok kan???

Disini aku pulak nak wat citer wonderpetz mengikot citarasa sendiri...ngeee...ngeee...ngeeee...

WONDERPETZ DALAM KESUSAHAN

Hey, apa cerita wonderpetz dalam kesusahan nie???
Jom Kita Teeeeeengoookkk~~~~

. . . . .

.
.
.




.
.
.
.


.
.
.
.


.
.
.
.

.
.
.

Tiba-Tiba!!!

.
.
.



.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.




teetttttttt!!!!!!!!!!!!!!!

-Tamat-

Moral Cerita : Bayarlah Installment Keta Anda!!

p/s : sapa nak bayarkan untuk wonderpetz??? huhuhuhuh

Saturday, January 15, 2011

Uji Minda Anda

Salam dan Hi wat U all.

Yeah...Entri wat kali nie nak buat sedikit ujian. Opsshhh....Bukan Ujian SPM, ujian Tabung Uji, Ujian DNA atau pun Ujian memandu. Cuma satu Ujian ringkas untuk minda korang. Istilah Sains dipanggil ujian "Minda Mindu"(yang nie aku tipu :P)

UJIAN

Aku sendiri dah pun diuji ngan ujian nie ternyata......nyata apa??? huhuhuhu

Ok, Dah sedia nak masuk dewan peperiksaan???? dah bawak pen,pemadam,kertas???

Ayuh Kita Mulakan.


. . .



Soalan Yang Pertama :

Sila Baca dengan Terang dan Jelas segitiga kt Bawah nie.


"A Bird In The Bush" <------ Ini Jawapan anda??? anda yakin dengan Jawapan Anda???

Kalau itu Jawapan Anda Sila Cuba Sekali Lagi. :P


. . .


Soalan Yang ke-2

Ujian Ini dinamakan Alzheimer test.

Dan Sila Baca Lagi ayat dibawah KEMUDIAN kira berapa bijik huruf "F".

Beraper F korang dapat??? Kalau 4 korang salah. Cuba Lagi. Klu tak tau berapa banyak silalah komen untuk mengetahui nya.

. . .

Soalan Yang ke-3

Sila Baca Petikan Dibawah.


Mampukah korang membacanya??? Ini kerana semua ayat2 tersebut sudah pun tertera didalam Vocabulary minda korang dan dalam kata pendeknya korang mempunyai kebijaksanaan.

. . .

Soalan Ke-4(Bonus)

- 1 Banyak, Banyakkkk dekat dunia~~
- 2 Khadang-Khadanggggg Jika Jumpa di Dunia~~
- 3 Sedikit- Sedikittttt kita dengar~~~
- 4 Jharang-Jharang kita dengar~~~

Apakah ia????

saper tak taw jawapan nie, angkat tangan...huhuhuhu

Sumber : Email(Kimi) & Ofcoz citer Tan Sri P.Ramlee

P/s : apa macam teruji tak minda korang???


Friday, January 14, 2011

Perempuan Sebagai ~ ~ ~

Salam,Hi dan selamat berhujung minggu buat u allzzzz....


(Kredit google)


Sebelum tu, Entri nie sesuai untuk Lelaki.(^^)
gheeee..ngeeee...ngeeee

Taw tak Ini Lambang Apa???? Yeah...seperti tajuk tertera inilah lambang scientifik golongan yang dipanggil perempuan/wanita.

Seperti yang semua sedia maklum perempuan adalah jantina yang berlawanan dengan jantina lelaki. Perempuan/wanita, paling ketaranya berbeza dari bentuk dan struktur tubuh.

Kelembutan Wanita

Golongan Ini Juga mempunyai ciri-ciri dan sifat yang juga berbeza dari lelaki. Dimana, perempuan/wanita dikenali dengan sifat lemah lembut atau dengan lebih jelas "sifat kewanitaan".

Pada Pendapat aku sendiri, perempuan adalah makhluk yang lemah lembut dan punyai ciri-ciri lembutnya yang sebenarnya sama kuat dengan lelaki. HUh??? hey hey..ayat bemadah tu...huhuhuhu~~tapi macam mana pulak pendapat korang tentang perempuan dengan status matus nya????

MEh kita Testtttt!!!!

Apa Pendapat Korang pulak???


Heee, Apa pulak pendapat korang tentang Perempuan yang~~~~???
Korang Tengok Gambar-gambar nie dan fikirkan!!!!

Fikirkan
.

fikirkan
.

fikirkan

. . .


"Perempuan" Sebagai Student/Pelajar??

(kredit Google)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

"Perempuan" sebagai Ahli Sukan?

(kredit google)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Macam mana pulak "Perempuan" yang Berkerjaya?

(kredit Google)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

"Perempuan" sebagai ..... Kantoiiiii !!!!!!!!

(kredit Facebook)

Errrrrkkkk!!!! Tak Payah Fikirlah!!!! Potong Stim!!!!

Chowwww!!!!!!
huhuhuhhhuhu!!!!!!

p/s : Tulen Bang~~~~

Thursday, January 13, 2011

Kerjaya dalam Bidang Pertahanan



Salam dan Hi wat U allzzz....

anda punyai minat mendalam dalam bidang pertahanan???
Berikutan tranformasi kerajaan, bantu negara dalam membenteras jenayah.

Syarat-Syarat kelayakan;

1.Rakyat Malaysia
2.Tidak Rabun
3.Kelayakan Minimun SPM
4.Berumur 18-35tahun
5.Sihat Tubuh Badan

Kelebihan;

1. Gaji Pokok : RM2,000
2. Elauan Cola :RM300
3. Elaun penginapan : RM300
4. Uniform : RM500
5. Dobi : RM200
6. Khursus pertahanan diri
7. Kenaikan pangkat secara lantikan dan ujian khas

Bagi yang berminat dan layak akan diberikan 3 pasang setiap seorang berserta kelengkapan pertahanan penuh lain serta melaporkan diri dalam 30hari dari surat tawaran diterima.

untuk lampiran sila lihat dibawah;
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


Jawatan Pertahanan yang ditawarkan


1. Power Rangers [5kekosongan]
2. Kamen Raiders [5 kekosongan]
3. Ultraman [1 kekosongan]
4. Sailormoon(perempuan sahaja) [3 kekosongan ]
5. Suria Perkasa Hitam(cawangan jepun)[1 kekosongan]

Sedia Berkhidmat!

dussshhhhhhhh....arrrrrrrrrr

p/s : sila hantar resume di ruangan Komen \(^^)/

Apa Yang Berubah??? Cek Mek Molek~~~

Salam dan Hi wat u all......

Hey??? kt Mane nie??? Kt mane nie??? Betul kew bas pakai tadi??? hah???

~~Tukar Wajah~~

Ya, jgn gelisah yer incik-incik,abang-abang,dan kakak-kakak dan adik.....Blog aku, "I-think-Of"dah pun berubah wajah kepada yang lebih ... ehem! ehem! ehem!....korang sambung sendiri~~~ :)

Pada yang selalu blogwalking kt cne..... Kejuttttt ke???? haaaaaaa....
Bak kata Johan Raja Lawak dalam siri Chaperela nya....

Ohoiii Cek Mek Molek, ahai Cek Mek Molek~~~~

Adiossssssssss

p/s : Ini sumber inspirasi rakan2 blog yang blog mereka kemas-kemas belaka....Peace!!!

p/s lagi : ada cadangan dan pandangan hantarkan ke I-think-of dan postkan ke ruangan comment box. sekian

Monday, January 10, 2011

Hot Couple!

Salam and Hi Wat Korang semur....


Ehhh...Ehhhh.....dahlah tu..yerlah...yerlah....tawlah Facebook gossip-gossip nak tutup, Pulak dah ngan keputusan AJL25 tu...sudah-sudah yer~~~Tenang..tenang...
Tarik Nafas~~~~Hembus~~Tarik Nafas~~~ Hembus~~~~

Tenang~~~~~

entri Kali Nie!!


HOT COUPLE???

Aku nak berjiwang karat 99 pulak??? Boleh ker berjiwang???? Jiwang Tahap Mana??? Heyyyy...heyyy....."dalam hati ada taman taw" wakakakak...statement baekkkkk punyerrr~~~
Kisah nyer,aku nak tayanglah sket, gambar-gambar Hot kapel(kapellah sangat),Bukan HotDog! Hot Kapel!! yang dah disearch dalam internet...

Saje jew nak lari sket dari kesibukan AJL ngn kisah FaceBook....huhuhu..

hah!! Apa Tunggu Lagi!!!Ayuhhhh!!!! Ambush!!!

. . . . .

Kita Tennnnnggggokkk!!!

Pasangan - Pasangan Hot!


1. Pasangan BradPit- Angelina Jolie

Peng!! Peng!! Peng!!
(kredit google)


2. Pasangan TomCruise-Katie

aaaaaaa.....Cak!!!
(kredit Google)


3. Pasangan Abhishek - Aish


Sayang,sayang..... wangi Sungguh Rambut Mu~~~
(kredit Google)


Seterusnya~~~~


4. Pasangannn................

-nie otomen dan tokmoh-

Yerlah ...Yerlah...orang gurau2 jew pun.....Tu tengah Hot-Hot berdua tu.."Hot" couple lah tu.....
ahakkkzzz!!!!


dan . . .

yang paling Popular JAtuh kepada!!!!!
"Kuch Kuch Ta hotak heng"

dipersilakan~~~~~~

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

5. RANI dan mmmmmmm~~~~saper tu??? kenal kew saper???? Peace!!

Apa Mau buat macha~~~Ini Juga ada~~~~Poster Pun Poster laaaa....
(kredit kt Yus:Email yg Best)

Adoiiiiiiiiiyaiiiii!!!!!!!!!!

p/s : Hantam saja lah labu~~~~~~~

AJL 25 + Naper yang Lain tu Kalah???

Salam dan Hi wat U allzzzz...

Pergghhh...Mesti korang semur dah puas hati tengok AJL semalam kan...hah??? xpuas hati??? xpuas Jantung??? xpuasa??? ehhh?? ada yang puasa ker time2 tengok AJL..fanatik sungguh....

Naper??? Kenaper???!!!!!

xpuas sebab aper tu~~~

Sebab tekaan korang habis semur meleset,terpelanting,tersadung,ter'accident???

Gheee...gheee...gheeeee...

Hey, Aku Pun samer arr....aku ingatkan Black dengan Lagu mendayu2 Sofea Jane yang nak menang...tengok-tengok....pergh...

Tolong Ingatkan Aku~~~~yang terbang meninggi....
UNEXPECTED!!!!

Hahahahaha.....

Jadi,untuk keputusan penuh AJL25 Semalam, meh ke blog member aku si incik Yutaka nie yer...
tak perlulah aku ulas panjang-panjang lagi....


Klik ---> Keputusan AJL25

Kredit kt Yutaka(aku ambik dari blog die...) \(^0^)/

Gambar Si Ana Rafali
. . .

Naper Yang Best-Best Layan2 Tu kalah Pulak????

Tapi Nak tau tak sebab Naper Yang Lain tu kalah ngan Ana Rafali Nie??? Serius?? Nak Tau???
Walaupun banyak pihak beranggapan Faizal Tahir akan Pegang anugerah tu...

Nie Sebab Die....(scrool Jew taw)

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Scrool Lagi!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Sebabnya....Kita Semua Bukan Juri!!!!!(jawapan aku yang Sengal) gheee....gheee...ghee...

Jangan Marah Arrrrr.....

-Keputusan pengadil adalah Muktamad-
. . .

p/s : Black, walaupun ko kalah,tapi nyanyianmu tetap menjadi pujaan telinga ku~~


Sunday, January 9, 2011

Facebook akan Ditutup....Ehh????

Salam dan Hi wat u All....

FACEBOOK TUTUP!!!!

Jap-Jap Apa Reaksi Korang???
Meh Sergah jap.....


Yer Ker??
Tak takut pown~~
Betul Ker??

Apa Kessss??
Eh?? Apa Dosa Facebook???? <---(memang ada taw org cakap cmnie, p carik kt incik google)
Nak Pelempang Cakap Facebook tutup???
Ape tu Facebook????
<----masih ader ker yang tak tau??? ......huhuhuhuh

Fuh, kuat betul penangan facebook yer~~~macam2...dan sebentar tadi aku baru jew borak ngn kazen aku pasal Facebook nie...Katanya bengang sebab adalah satu ketika tu die pergi satu pejabat nak mintak info kt kakak manis nie pasal yuran pengajian die...PERghhh!!! Punya lama tunggu!!! Bila cek rupa2nya tengah berasmaradana ngn FACEBOOK!!!!! Hampessss....

Huh?? Tengah kerja sambil2 Berfacebook??? Tabiat alaf Baru kot.....

*Pernah Hadapi Situasi Nie??? Angkat tangan dan komen kt Bawah...gheee... gheee

-Facebook dan Tuan empunya- (kredit google)
. . .

Oittt....Ting Tang Ting Tang Bukan Alexander,tapi Facebook Tutup!!! haaa~~~

Apa pun, setelah aku ronda-ronda kt dalam dunia maya kejap tadi, internetlah,sambil-sambil yelam baca blog, memang aku sendiri pun terkejut naper facebook nak tutup....aku bukan penguna tegar Facebook ok!! aku terkejut kerana facebook nie dah ada company yang terkenal diseantero dunia. Biznes dia bukan kecil-kecil. Hey, Facebook adalah salah satu bisnez paling menguntungkan sekarang!!! Anggaran biznez nie bernilai $7.9bil menurut pakar ekonomi. Ada yang kata sekitar $50bil dan...
$124bil. (aku carik time aku post entri nie...berita terkinilah konon).

Kaye2.... \($.$)/

Apo Kono Ko Zack, adoiiiyaiiiii~~~

Alasan Mark Zackurberg pulak,pengasas Facebook a.k.a "Tawke Kedai" mengatakan alasan beliau ingin menutup facebook adalah kerana facebook sudah diluar kawalan, dan beliau menghadapi tekanan untuk menguruskan facebook. Apa yang Zack Mahu ialah kehidupan asal beliau...itu jew...dan beliau tidak mempedulikan hal ehwal wang sama sekali dan akan tetap akan menutup facebook. Menurut Pegawai dia pulak facebook akan tutup pada 15th March,2011.

nak baca pasal Facebook Tutup ?? ---> KLIK

ehem!!! ehem!!! saya bantah tuan hakim!!

Ada pulak post seorang blogger yang telah menafikan segala cerita tersebut. mengatakan cerita penutupan facebook adalah cerita bohong semata-mata. Alasan beliau agak-agak berbunyi begini

"......cuba fikirkan, dengan syarikat yang telah dianggarkan sekitar $50bil, kenapa orang masih berfikiran yang facebook akan ditutup dengan serta merta. Seperti yang kawanku katakan, lebih baik dijual, lebih masuk akal, daripada terus tutup."

Kalau nak fikirkan betul jugak tu...apa pun kita sama-samalah tengok apa akan jadi dengan cerita-cerita skandal facebook nie...Skandal ker??? wahahahahah

Klik sini untuk ke blog yang aku dah baca tu ---> KLIK

. . . . . .

korang check-checklah pakcik google dan makcik Yahoo! untuk terjah lebih jauh pasal facebook nie ok..Chaiyok!!!!


Apa Pun..

I'm No Facebook, I'm OK!!
(cakap berdebu...wahahah..tapi ada facebook!! Tak Malu)


P/s : Buat apa-apa kerja sambil berfacebook, best ker??? Bayangkan kalau asyik-asyik layan komen kt facebook tengah traffic light HIJAU??? mmmmm~~~~

Friday, January 7, 2011

Rekayasa : Email dan Tomato anda!!!


Si Tomato \(^^)/

Salam dan Hi wat U all.....

HUhuhuhuh...pe kabar??? Harap Baik segala...

En3 nie cuma nak share sikit jew ngn korang tentang kisah Tomato~~~(cerita aku dapat dari email dan telah aku manipulasikan mengikut kesesuaian semasa...). Citer aku dapat dari email kawan aku yang sangat baik hati.^^

Gheeeee...gheeeee.....

KISAH TOMATO

: : : : :
Hatta, Pada satu hari En.Tom meminta kerja dengan syarikat Microhard Aku Punyer Sdn Bhd.
sebagai Tukang Cuci Opis dan telah dipelawa untuk sesi temuduga.

En. Bill Pagar :En tom, kita dah tengok kelayakan en. tapi mampukan en. melakukan kerja nie??
En. Tom : Boleh Tuan, saya memang terlatih...

En Bill Pagar : Owhh, Anda yakin dengan Jawapan Anda? MEh, kita test kecekapan tuan dengan mengemop lantai opis saya....

Zazzzzzzzzzzzzzzzssssssssssss.....
Sepantas kilat licin bersih....dan En.Bill Pagar Puas Hati

En.Bill Pagar : Ok!! anda layak dan dipilih untu kerja....tolong berikan e-mail anda dan isikan detail anda nanti ok.
En.Tom : Tapi encik saya takder komputer apatahlagi email...
En.Bill Pagar : huh????!!! Takder email bermaksud tuan tak wujud, kalau tuan tak wujud maksudnya tuan tak boleh mendapatkan kerja ini maaf.....

Hampa Kecewa tapi~~~~

Ahhh, En.Tom, keluar dari situ dengan hampa dan hati berkecai, aku ade rm10 je niee, apa aku leh buat....adoiiiiyaiii....dan En.tom setelah itu mengambil langkah drastik dengan membeli TOMATO dan.....menjual tomato dari rumah ke rumah....dan fuyooo...dapatlah sikit untung...Gembira dengan untung yang tak seberapa itu....En.Tom terus melakukan kerja nya tadi...Daari Hari ke Hari, Bulan ke Bulan, Tahun ke Tahun....Akhirnya...Daripada berubah dari penjual tomato dengan berjalan, bertukar kepada berbasikal,kepada motosikal pulak...ehhh..ada lori dahhh...uikkkkzzzzz...ada Gudang Tomato!!!!

Pokcik Tom Kayo!!!!!!(Fuhhhh....akhirnya....)

Satu Hari,En.Tom Ingin membeli Insurance untuk dirinya, perusahaannya dan .........orang dirumah...(anak dan isteri daaaa...)

Encik Tom : Ehem2...encik Nak beli Insurance yang boleh lindungi ape-ape je...
En.Brook : Fuh, En.Tom Jutawan,Hartawan,One Two Three....Boleh2....Nanti En.Tom, saya hantarkan email kat en. untuk isi borang ok...
En.Tom : Email??? saya takder email...
En.Brook : Eh, takder email??? tp cmner en. tom boleh bina empire En. tanpa mengetahui apa2 teknologi Terkini??? Tahu tak encik Tom apa encik akan jadi kalau encik punyai Email??
En.Tom : Tahu!!!!!! Jadi Budak Pencuci di Syarikat Microhard Aku Punya sdn Bhd!!

Huhuhuhuhhuhuhuhu....

Moral Of The Tomato Story :
1. kita boleh, asalkan kita mahu....fikirkan....
2. internet boleh tolong kita dapatkan segalanya, tapi segalanya bukan hanya internet..
3. Korang KOrek hidung dan Cuba cungkil apa-apa yang boleh dipelajari...gheeee gheee....


p/s : tomato sedap owwhhhhh...Jom Makan Tomato Tomyam....Slurppppppp

*Rekayasa = Rekaan

Thursday, January 6, 2011

Award Untuk Follower ke 50 !!!!! Yeah!!!

Award untuk follower ke 50.... I-think-Of...

Sebelum tu Salam dan Hi wat U allzzzz....

AWARD!!!!!!!!!!!!

Yeah....Inilah pertama kali aku nak bagi award kat followers aku....
Jadi Tanpa membuang Masa Jom Kita Terjah Skit senarai Pendek mereka-mereka yang bakal memenangi Award di Atas....

Jeng...Jeng...Jeng...Teeeeeeeeengggg~~~~~

Calon-Calon nya~~~~~
pemenangnya ialah....

tengggg...


Tengggg....


Tenggggg....


Tahniah !!!!!!!!!! untuk Si Yana Cute!!!


Sedikit kata2 untuk Cik Yana Cute, Tahniah kerana berjaya menjadi followers yang ke-50. Silalah ambil award anda kerana ianya milik anda...

TApi....Cik Yana Jawablah dulu beberapa soalah di bawah ok :P

1. Apakah perasaan anda sekarang???
2. Sukakan anda dengan warna blog ini yang serba memerahkan mata memandang???
3. Adakan anda suka ais-krim????
4. Ucapan ringkas anda setelah memenangi award ni???

untuk korang yang nak singgah ke blog cik yana nie....meh klik ----> SINI

................................

p/s : untuk followers lain, aku tetap tak lupakan korang sumer....terima kasih kerana sudi bertandang........dan menjadi follower ku..terima kaseh banyak


Wednesday, January 5, 2011

IF I CAN BE.....(Balasan Entri Si Yutaka)

Salam dan HI wat Korang~~~

Okeysss....Entri nie adalah balasan kepada entri si Yutaka yang telah meng"getag" aku dalam segmen "IF i Can Be...." sebab perkenan hati nya...wahahahha

Dengan tidak memberikan apa2 yang boleh aku jadi, IF I Can Be....(dot)(dot)(dot)....aku akan cuba lebih kurang membuat entri yang hampir sama, serupa dengan si incik Yutaka~~~~Hampir-hampir ya....Ingat...hampir atau dengan kata lain, almost,dekat-dekat dan errrr....apa2 jewlah...huhuhuh....

la la la la la la~~~~~

"IF I Can Be...."

Jika Aku Boleh Jadi~~~ Boleh jadi~~~ Jadi~~~

Plinggggg!!!!!!!!!!!!

Ehhhhhh.....tak Jadi Pulak...gheeee gheeee... 1 more...

PlingggGggg!!!!!!!!


1. Jadi Komputer Riba

Aku akan memberi bakti yang banyak dengan Tuan ku...Tuan aku bolehlah simpan macam2 hiburan kt dalam otak aku....nak dengar lagu, nak tengok gambar, nak apa saja....dengan teman broadband pulak...bolehlah tuan aku menjelajahi seluruh dunia nie...tapi dalam alam dgital jerlah... aku pulak akan selalu duduk dekat ribaan tuan ku...adesssss.......plzz...plzzz...aku bukan nak raba k..aku kan komputer!! adoyaiii...

2. Jadi Kipas Angin...

Wahahahah.....akan ku segarkan rumah-rumah orang dengan pusing maut bilah2 ku!!! tugasku hanya untuk meniupkan Angin jew....teman aku aircond boleh kasik korang sejuk...aku, taklehlah, tapi aku tetap bangga dengan tugas ku...Terus memusing sampa korang poning~~~~Owhh...aku Si Kipas Yang Berjaya~~~

3. Jadi Lampu

Dulu orang panggi aku lampu minyak tanah jew, tapi sekarang macam2 korang leh panggil aku...tapi....aku akan bantu korang untuk menyinarkan ruangan gelap yang korang tak leh nak nampak....mahupun aku bleh lip lap lip lap kan hari korang~~~~huhuhuhuhuhuhu.....contohnya time2 hari raya dan apa2 hari yang korang nak bercahaya.... (^^)y

4. Jadi TV

Bolehlah korang tengok pelakon kesayangan korang, boleh titiskan air mata korang....err..time tengok citer hindustan....."kia hua?????"...hindustan pulak daaaaa....bolehlah tolong korang untuk mengetahui cerita-cerita dunia time-time jam 8....korang taulah rancangan apa....aaaaaaaaaa.....lagi satu....dekat-dekat nak AJL dah nie....Jomlah tonton????
Tonton TV lah....apa lagiiii....
hua hua hua hua

dan terakhir~~~~~~~`

.

. .

. . .

5. Jadi Jutawan

Shhhhhhhhhhh.....dah dah!!! Korang semur diam...meh aku beli korang semua...aku taulah korang semua boleh buat jasa semua...adesssss....xyah nak sebut-sebut apa korang bleh buat!!! Tauke ambik si TV,Si Kipas, Si Lampu ngn si Komputer Riba tU....arrrrrr.....Banyak Chakep...Huh!!!!

Kan Senang~~~~wahahahahah.....


TokMoh ngn Otomen menonton Hindustan~~~

Jumper Lagi~~~~ SALAM~~~~

P/s : Yang No. 5 Tu memang ramai nak Jadik Kan..huhuhuhuhu....

Monday, January 3, 2011

Lawak Keliling Aku~~~

Bosan tak kerja ri nie??? pastikan korang ikut tip2 yang dah diberi sebelum nie.....huh??? tak ingat????? takper...meh Klik untuk mengingat balik~~

p/s :: AWAS, aksi tersebut hanya untuk yang benar2 bosan sahaja---> Klik

Entri kali nie nak kongsi sikit dengan korang tentang perkara benar yang berlaku. Perkara nie perkara yang aku sendiri labelkan lucu...Bagi korang???? nak tahu??? .Jom Terajang skit...

Waccccchhhhhhhhaaaaaaaaaa!!!!!!

Senario lawak Jom Jalan2 Carik Makan~~

Satu malam Aku dan Rakan2 ku(Aku namakan Rakan A dan Rakan B), p minum dan nak makan looo...lapar katakan;

Aku : Fuhhhhhh....sedap ayam panggang tu~~~Jom Makan Sana...
Rakan A dan B : Jom!!!!
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
AbangPelayan : Hi, nak order Minum apa??
Aku : Milo Ais Satu
Rakan A : Teh Ais Se..
Rakan B : Meh bagi Milo Ais k Bang~~
AbangPelayan : Ok, Nak makan apa yer??
Rakan B : Meh layan Mee Goreng~~
Rakan A : aku ikut kaw lah lif
Aku : Abang, Kasik "WINGS" ayam.... panggang ...yer...
AbangPelayan : errrrr....dik, "wings" ayam xder dik....
Aku : Owhhhh....ape lagi yang tinggal yer???
AbangPelayan : Yang ada....bontot ayam,bahagian peha,bahagian badan dan kepak ayam...
Rakan B: owhhh, memang wings ayam xder daaaa...(gelak kecil)
Rakan A : Betul3x....(menahan nak gelak)
Aku : (memandang Rakan A dan B dengan terkebil2).....Bukan ker Wings Ayam = Kepak Ayam ????


Ultraman VS AyamRaksasaGorgon!!!! Fight!!!


Senario lawak Parking Motosikal

Tengah aku melepaking ngn rakan-rakan...Tiba-Tiba(rakan-rakan dianukan dengan hurup C dan D)
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Rakan C : Jahana^*(^%%$%$$!!!!(Marah)
Aku dan Rakan D : Pesal Nie!!! Pesal Nie!!!!(Terkejut beruk)
Rakan C : Teeeegoookkk Niee!!!! Aku Parking Baik2 moto aku, lagi dierang g langgar side mirror!!! Ahhhh....Bengang!!!! Grrrrrrrrr~~~~~
Aku : Nasib Baik tak pecah Side mirror ko!!! Terpusing sket jew nie~~~
Rakan C : Aku dah parking baik2!!! Pesal Tak nampak ker Jalan?? Tak nampak ker Moto aku nie!!! Jalan Besarlah!!! Marah nie!!!
Rakan D : mmmmm.....sabar yerrr...
Aku : mmmmmm.....
Rakan C : Maner nak sabar!!!! Bengang!!!! Jalan besar tu~~aku parking baik2 pun kena langgar!!!
Rakan D : Yerlah, Mana tak langgar..ko mmg baik, ko parking moto ko baik2, Jalan pun besar...Tapi....ko parking moto ko baik2 kat tengah jalan yang besar tu~~~Mana tak nyer!! Mengong~~~
Aku : Wahahahahaha!!!!!!!!
Rakan C : Siai~~~(berbisik)...


Senario Kisah Lawak Polis dan Mat Pakai Moto
-Cerita kawan Aku \(^^)/-

Mat Di tahan Oleh Polis kerana tak ada lampu depan dan belakang~~(motor nya)
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Mat : AbangPolis Hansem, Naper tahan saya nie???
AbangPolis : Mana Lampu Moto kaw? depan xder, belakang pun xder....ishhhh...pesal??
Mat :Adoiiiyaiiiii.....Buat apa nak perlu lampu AbangPolis....xperlu ponnn...
AbangPolis : Pesal xperlu???
Mat : Nah tengoklah keliling...sana lampu, sini lampu....mana2 ada lampu...(menjawab bangga)
AbangPolis : mmmmmmm...(terdiam sambil berlalu seketika dan datang kembali dengan paku)
Mat : Apa punya Polis..itu pun tak...err......oitttt..oittttt Abang Polis Naper Abang Cucuk Tayar Moto aku???? Oitttt...Habislah pancit xder angin!!! Oitttt!!!
AbangPolis :Yerlah.....Moto KO maner perlu angin pon....sana angin, sini angin,mana-mana ada angin...jalanlah....jalannnnnnnn
Mat : Hampessss........
AbangPolis : Meh IC, Meh Driving lesen ko!!!!

Tettttttttttttt!!!!!!!!!!!!!


p/s : nak terus carik kisah2 lucu yang merobek perut....huhuhuhuhu


Sunday, January 2, 2011

Bosan??? Lakukan Ini....

Salam dan Hi semua...

Tengah rehat-rehat di hujung minggu kan. Penuhkan aktiviti hujung minggulah yer. Mungkin ada antara kita sudah pun bercuti panjaaaaaaang, agaknya...jadi perasaan cuti mungkin masih sedikit menebal....ehhhh...bukan azam baru nak kerja kuat-kuat kew??? mmmmmm......Kita fikirlah sendiri...gheeee...gheeee...

BOSAN KERJA????

Jadi, kalau korang rasa agak2 bosan kerja buat hari pertama tahun 2011 nie...Aku cadangkan sedikit perkara yang boleh korang buat....

meh....meh lah weiii~~~

1. Bunuh beberapa ekor lalat (bilangan ikut suka)
2. Berimiginasi (mesti kreatif...)
3. Luahkan nya di atas kertas

Jom kita teeeee.....ngokkkk!!!

1


2


3





Pandang dengan mata terbuka sedikit.


Hip Hip...Yeahhhh!!!! Kaaabossssss~~~


Toing~~~~Toing~~~~Toing~~~



Yihaaa!!! Andreeeee andreee Yiiibaaaa Yibaaaa....


Errrr...kalau takder lalat..korang bolehlah gunakan binatang binatang kecil lain.....nak guna binatang besar??? korang tanggunglah sendiri. huhuhuhu....

Kredit ---> KIMI untuk email yang menarek untuk dikongsi.

salam.


p/s : Tahap gaban punya boring kalau takder kerja langsung

Masih Belum terlambat....

Salam dan Hi wat U allz!!!!

Sebelum tu disini ingin mengucapkan "SELAMAT TAHUN BARU" buat di sana semua. Opssss....Sekarang dah 2.1.2011???? Masih nak lagi??? ...masih belum terlambatkan~~~

Yang Lama~~~

Apamacam dengan azam korang??? Maksud aku yang 2010??? Sudah digapai ker?? sudah tercapai ker??? ker.....dah lupa???? adesssss.......apa-apa pun tahniah buat korang yang telah memotivasikan diri untuk mencapai segala azam yang telah dinobatkan.Namun, jom kita muhasabah diri untuk memikirkan semula landasan yang kita guna sehingga ada yang tak tergapai....Masih belum terlambatkan untuk kita membaikinya.....
Jom....
Fikirkan... Fikirkan... Fikirkan...

Sebelum tu, nak tanyer sikit macam mana pulak ngn persiapan korang untuk 2011 yg lepas??? ada grand tak???? Sambut dengan keba....bOoom....Mercun...hahahaha..bgs2...Tapi bagi aku, penghujung tahun 2010 telah memberi 1 cerita penting yang harus aku fikirkan....
Ceriteranya pada 1/2jam terakhir 2010, kami sekeluarga diberitakan atuk dah tiada didunia. (innalillah hi wa'innallillahi Rajiun).Semoga roh atuk dicucuri rahmat dan ditempatkan ditempat orang yang beriman.
Namun, apa yang terlintas dibenak ni, cuma sudah cukupkah amalan diri dan sudah cukupkah diri mengembirakan ibubapa???? ehhhhh.....naper pulak ibubapa??? Lari tajuk ker????

sebabnya....

Ya....Yang pergi, kita doakan kesejahteraannya, namun yang dekat nie dan masih ada dimata....kita masih belum terlambat untuk berbakti dan mengembirakan mereka. Masih belum terlambat untuk melakukan apa saja yang terbaik. Masih belum terlambat selagi udara kita masih hirup, masih belum terlambat selagi masa masih ada. masih belum terlambat~~~

Selagi masa masih ada.Jangan rugikan walau sedetik. (kredit google)

Apapun....Selamat Tahun Baru 2011.

Salam~~~

p/s : Tak rugi pon berbakti ngn mak bpk...