Monday, July 2, 2012

ENTRI DAN PEMBERI KOMEN UNTUK JUN 2012

Dalam pertengahan bulan Mei sehingga pertengahan bulan Jun, saya tidak mampu untuk memberikan ruang kepada penulisan blog. Kerana memberikan fokus kepada satu urusan antara terpenting - walimatulurus. Alhamdulillah kerana segala berjalan lancar.

Ini menyumbang kurangnya entri antara bulan tersebut walaupun telah saya tetapkan 3 - 4 entri dalam seminggu. Apa pun, jika anda terlepas entri yang telah dikeluarkan dalam bulan Jun - Pilih di sini untuk membacanya.
  1. Bagaimana Menulis Entri Blog (Setelah Lamanya Terhenti)
  2. (Video) Dahului Dengan Batu Besar! Cara Mengurus Masa?
  3. 3 Sebab Kenapa Perlu "Lakukan Sekarang"
  4. 5 Aplikasi Android Yang Boleh Membantu Dalam Kerja
Pemberi Komen untuk Mei/Jun 2012 | Gambar : Google

Seperti cadangan kebanyakkan blogger, komen adalah salah satu interaksi terbaik untuk mencetuskan persekitaran sihat dalam dunia blogging.

Pada pendapat saya pula, ia adalah nilai terhebat bagi satu-satu blog untuk mengetahui reaksi pembaca luar terhadap penyampaian kita. Komen juga petanda aras kepada blog. Sejauh mana terdedahnya atau kelihatannya blog kita dalam dunia yang kian ramai dan tumbuhnya bak cendawan blogger di luar sana.

Oleh kerana pemberi komen penting, untuk menghargai mereka, saya seperti biasa senaraikan semua pemberi komen entri-entri dalam blog i-think-of.blogspot.com dari Mei sehingga Jun. Terima kasih

No
No
Pemberi Komen
Jumlah Komen
1.
12
2.
NasirHamzah
11
3.
9
4.
7
5.
7
6.
6
7.
6
8.
6
9.
5
10.
5
11.
5
12.
3
13.
MatSom
3
14.
CikOTeddy
3
15.
oOpet
2
16.
MaszSidek
2
17.
anamizuKaito
2
18.
SallyYatiey
2
19.
C'axoera
2
20.
CikPuanMudaUmi
2
21.
SyafiqAkarim
1
22.
ShedaMeor
1
23.
1
24.
FazMas
1
25.
SaddLone
1
26.
BlackJeepsu
1
27.
CikFarizam
1
28.
IcahBanjarmasin
1
29.
AdyliaQarissa
1
30.
RtpFarraArisha
1
31.
raIHan
1
32.
TirahZiri
1
33.
Naim
1
34.
SheCinta
1
35.
Ili
1
36.
eVa
1
37.
Yaya
1
38.
Wanzi
1
39.
Blog-tip-kurus
1
40.
CikMunBlogger
1
41.
CikguMa
1

Untuk mereka yang telah saya letakkan pautan ke blog, mereka adalah pengunjung tetap kepada blog i-think-of.blogspot.com. Mereka juga adalah pengomen tegar dan terbanyak dalam blog yang serba kekurangan ini.

Untuk para pemberi komen yang disenaraikan, terima kasih kerana sudi berkunjung dan menurunkan pandangan, cadangan dan kritikan. 

Terima kasih lagi atas sokongan anda semua. 

18 comments:

  1. Assalammualaikum abgtaliff.

    Lana setuju..setiap komen yang kita terima dari bloggers adalah sebagai kayu pengukur untuk beberapa prkara..seperti yg disebut diatas - sejauh mana blog kita dilihat dan dikenali, dan yg terutama bagi lana, adakah setiap entry kita itu tercapai motifnya atau tidak.

    Terima kasih..aaa..minta maaf kerana tidak dapat membalas knjgn pada minggu lepas ^_^

    ReplyDelete
  2. tahniah pengantin baru.TH pn da lama sangat xjenguk sini sebab sibuk dgn byk urusan.seperti juga Taliff

    ReplyDelete
  3. maaf Sal da jarang berkunjung..blog sendiri pun sal da jarang update..sal akan kembali aktif tahun depan,Insyallah..apa2pun keep in touch ya~ =)

    ReplyDelete
  4. ce cerita pasal kawen ko... mesti meletup...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha, betul2. erkk, sori abgtaliff, heh3

      Delete
    2. Mungkin Akan keluar tapi berkaitan dengan Moral of The Wedding Story :)

      Delete
  5. betul tu... kekadang tu masa begitu terhad untuk kita membuat sesuatu perkara. Masa itu emas oleh itu kita mesti bijak menguruskan masa.

    ReplyDelete
  6. Komen baik positif / negatif mampu menaikkan semangat blogger. Untuk yang masih terkial2 dengan perancangan kewangan, jom share ilmu di http://www.cikguemas.com

    ReplyDelete
  7. penyenaraian kpd pengomen dan menghargai komen mereka adalah satu penghargaan :)

    ReplyDelete
  8. Terima kasih tallif atas penghargaan yang diberikan.. tak sangka pulak nama nasir tangga no 2.. hehe.. sama2lah kita memberi penghargaan pd rakan blogger... good luck tallif..

    ReplyDelete
  9. DENG!! fyna setuju. sebab tue start bulan nih, fyna slow2 ikut macam tallif bagitahu nih. memberi komen umpama 2 hala gitu.. ^^;

    ReplyDelete
  10. wahhhhh... bestnya taliff.. siap sebut Mia kat dalam ni. terharu betul rasanya. terima kasih ya...

    memberikan komen sebenarnya pun penting bagi memesrakan kita dengan pengunjung blog kita. :)

    p/s: tu la salah satu cara nak pikat pengunjung dan orang lain turut komen di entri kita.... :)

    ReplyDelete
  11. rajinnya taliff design table cmtu.. klau kt blog sy, setiap komen akan sy reply, begitu cara sy hargai setiap mereka.. selebihnya sy blas via bW ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe....buat table tu senang je. Tak perlu coding. Ada cara ringkas dan mudah..Nak tahu tak?

      Yap. pemberi komen mmg ptt dihargai.

      Delete
    2. klau en3 sy nanti perlu design table.. sy tnya taliff semula ok.. arigatou ^^

      Delete

Terima kasih atas komen anda.